GÜNCEL Haber Girişi : 24 Haziran 2015 12:06

280 TL'lik gaspa 31 yıl hapis

280 TL'lik gaspa 31 yıl hapis
78 yaşındaki Nadide K.'nın evine girip boğazına ekmek bıçağını dayayarak cüzdanında bulunan 280 TL'sini gasp eden tutuklu üç sanık yargılandıkları Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 31 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

78 yaşındaki Nadide K.'nın evine girip boğazına ekmek bıçağını dayayarak cüzdanında bulunan 280 TL'sini gasp eden tutuklu  üç sanık yargılandıkları Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 31 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 

BIÇAĞI BOĞAZINA DAYADI, "ALTINLARI VER" TEHDİTİ İLE GASP ETTİLER

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Yakutiye İlçesi Cami Kebir Mahallesi 20 numaralı evde meydana geldi. Evde yalnız yaşayan emekli işçi 78 yaşındaki Nadide K.'nın evine balkandan giren M.K., (24)  M.D. (25) ve B.H. (29) Nadide K'nın boğazına bıçağı dayayan M.D.,"Sus sesini çıkarma, altınları ver yoksa canın yanar" diyerek tehdit ettiler. Bunun üzerine çantasındaki cüzdanından 280 TL'ya gasp eden üç kafadar Asayiş Gasp Büro Amirliği tarafından yapılan titiz çalışma üzerine yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan M.K.,  M.D. ve B.H. çıkarıldıkları  Sulh Ceza Mahkemesi'nde  "Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma ve konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından tutuklanarak cezaevine kondular.

"BIÇAĞI GÖRÜNCE ÇOK KORKTUM"

Sanıklardan şikayetçi olan 78 yaşındaki Nadide K.,"Evde kanepede uzandığım da o an tıkırtı sesleri duydum. Bir anda iki kişi ve daha sonra bir kişi daha gelerek üç gençten M.D. yanıma gelerek ekmek bıçağını boğazıma dayayarak 'altınları ver yoksa sonunu sen düşün" diyerek tehdit ettiler. Bende cüzdanımı verdim, içerisinde 280 TL  param vardı. O an bıçağı gördüğümde öldürülecek endişesi ile çok korktum. Şikayetçiyim" dedi.

"SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUZ"

Karar duruşmasında suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanıklar M.K.,  M.D. ve B.H., cüzdanda bulunan 280 TL'yi müşteki Nadide K'nın kendisinin verdiğini ifade eden M.D.,"Ben kesinlikle bıçağı boğazına dayamadım altınların nerede olduğunu da sormadım.Suçsuzum, beraat imi istiyorum" dedi.

İKİ SANIĞA 12'ŞER YIL BİR SANIĞA 7 YIL HAPİS CEZASI

Karar duruşmasında 78 yaşındaki Nadide K.'ya yönelik TCK'nin 149/1 maddesi kapsamında "Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma ve konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından M.D. ile M.Y. 12'şer yıl hapis cezasına çarptırılırken, B.H. ise 7 yıl olmak üzere toplam 31 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme sanıklar hakkında verilen hükümlü birlikte tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.