EKONOMİ Haber Girişi : 04 Aralık 2019 13:25

2020 emekli ve memur maaşları ne kadar olacak? Emekli ve memur zam oranları ne kadar olacak?

2020 emekli ve memur maaşları ne kadar olacak? Emekli ve memur zam oranları ne kadar olacak?
Milyonlarca emekli ve memur Ocak ayında zamlı maaşlarını alacak. Açıklanan verilere göre 5 aylık enflasyon oranı neticesinde SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 5.71 oranında zam görülüyor.
Milyonlarca  maaşlarını netleştirecek olan enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK'in açıkladığı veriler neticesinde memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan  oranları da netleşmeye başladı. Maaşlara yapılacak zam oranları ne kadar olacak? SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammını bu yılın ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon belirleyecek. Memurlara ve memur emeklilerine ise yüzde 4 artış ve ayrıca bu yılın ikinci 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 5'i aşarsa, aşan kısım kadar fark yansıtılacak.

Dün açıklanan verilere göre Temmuz-Kasım enflasyonu yüzde 5.71 çıktı.

Yani 5 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin  oranı yüzde 5.71 olurken, memur emeklilerine de yüzde 4'lük artışa ilaveten yüzde 0.71 enflasyon farkı oluştu. Buna Aralık ayının enflasyon verisi daha eklenecek. Enflasyon tahminleri de  oranlarına ilişkin ipuçları veriyor. 2019'un ikinci yarısındaki enflasyon Yeni Ekonomi Programı'ndaki ve Merkez Bankası'nın yüzde 12'lik TÜFE tahminine göre yüzde 6.65 olacak. Bu tahmine göre, memurların ve memur emeklilerinin farkı ise yüzde 1.65 olacak.

(sabah gazetesi)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.