KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 19 Ağustos 2011 21:58

2011-I Sözlü Sınav Sonucu Öğrenme ve Tercih Sistemi

2011-I  Sözlü Sınav Sonucu Öğrenme ve Tercih  Sistemi

2011-I  Sözlü Sınav Sonucu Öğrenme ve Tercihler için son gün 24 Agustos Çarşamba....

Tercih Yapmayı Hak Kazanan Adayların Dikkatine !

Lütfen Uyarı ve Açıklamaları Okumadan Tercih Yapmayınız.

Tercihler 19.08.2011 - 24.08.2011 tarihleri arasında yapılacaktır. Sözlü sınavda başarılı olduğu halde, belirtilen tarihler içerisinde tercih yapmayan adaylar atama ve yerleştirme işlemlerinde dikkate alınmaz.

TERCİH YAPARKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

1- Belirtilen tarihler dışında tercih kabul edilmeyecektir.
2- Sadece müracaat ettiği unvan ve eğitim grubunda oluşan taban puan veya daha fazlasını alan adaylar tercih yapabilecektir.
3- Tercih edebileceğiniz illeri “il kontenjanları” sayfasından görebilirsiniz.
Kontenjan grubunuza ait kontenjanı olmayan illeri tercih etmemeye azami dikkat ediniz, aksi takdirde yerleşme şansınızı kaybetmiş olursunuz.
4- Yerleştirmeler, adayların il tercihleri doğrultusunda yüksek puandan başlayarak yapılacaktır. Eşitlik durumunda ise KPSS puanı daha yüksek olan aday yerleştirilmeye hak kazanacağından, adaylar il tercihlerini yaparken puanlarını göz önünde bulundurmalıdırlar.
5- Gitmeyeceğiniz yerleri yazmanız bir cami veya kursun görevlisiz kalmasına sebep olacağı gibi görev yapabilecek bir başkasının atanmasına da engel olacaktır. Tercihlerinizi bu duyarlılık ile yapmanız faydalı olacaktır.
6- Puanınızdan daha yüksek puanı olanlar sizinle aynı yeri tercih ettikleri takdirde puanı yüksek olanın ataması yapılacağından tercih ettiğiniz illere yerleştirilemeyebilirsiniz.
7- Tercihlerinizi yaptıktan sonra tercih sayfasından çıkıp tekrar sayfaya girerek tercihlerinizin doğru olup olmadığını kontrol ediniz.
8. Tercite bulunup kayıt işlemini gerçekleştirdikten sonra yaptığınız tercihlerinizde her hangi bir değişiklik imkanı verilmemektedir. Bu yüzden, tercihte bulunacağınız illeri tesbit ederken ve tercih sıralamasını yaparken çok dikkatli olunuz.

TERCİHLERİN KAYDINI YAPARKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

1- Yerleştirmeler, Başkanlıkça yapılan sözlü uygulama sınav puan sıralamasına göre yüksek puandan başlayarak ve adayların il tercihleri doğrultusunda yapılacağından adaylar tercihlerini en çok gitmek istedikleri ilden başlayarak yapmalıdır.
 2- Tercihlere göre yerleştirmeler yapıldıktan sonra boş kalan kadrolara Başkanlıkça Uygun Görülen Her Hangi Bir İl’e Atanmayı Kabul Ediyorum” seçeneği olan Resen Atama’ya Evet diyenler arasından müracaat ettikleri unvan ve öğrenim grupları dahilinde ve puan sıralamasına göre yüksek puandan başlayarak yerleştirme işlemi yapılacaktır.
 3- Resen Atama seçeneğine Hayır diyenler veya boş bırakanlar tercihlerine yerleştirilemedikleri takdirde puanları yüksek olsa dahi yerleştirilmeyeceklerdir.
 4- Tercihlerle ilgili kayıt işleminden sonra aday tercih bilgilerinde her ne sebep olursa olsun bir değişikliğe gidilmeyecektir
.

 Tercihler ve Sonuçları Öğrenmek için ;

http://personelweb.diyanet.gov.tr/E_Alim/AcikToKadrolu/SonucVeTercih/EKilavuz.aspx