ERZURUM Haber Girişi : 18 Mayıs 2016 17:06

2. ULUSLARARASI ERZURUM YARI MARATONU VE NENE HATUN HALK YÜRÜYÜŞÜ

2. ULUSLARARASI ERZURUM YARI MARATONU VE NENE HATUN HALK YÜRÜYÜŞÜ
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 2'nci Uluslararası Erzurum Yarı Maraton'u pazar günü saat 10.30'da gerçekleştirilecek.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 2'nci Uluslararası Erzurum Yarı Maraton'u pazar günü saat 10.30'da gerçekleştirilecek. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen düzenlediği basın toplantısında, 'Anadolu'nun Zirvesinde Koş' sloganıyla pazar günü yapılacak olan 2'nci Uluslararası Erzurum Yarı Maraton'u hakkında bilgiler verdi.
10 ve 21 kilometrelik parkurların yer alacağı yarışa 10 ülkeden binin üzerinde sporcunun katılması bekleniyor.
Maraton koşusunun yanı sıra vatandaşların katılımıyla Nene Hatun halk yürüyüşü düzenlenecek.
Müceldili Konağı'nda düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ünsal Kıraç, Selami keskin, Zafer Aynalı, Cevat Öksüz, Atletizm Federasyonu Genel Koordinatörü Hasan Aslantürk, Erzurum GSİM Spor Müdürü Güngör Şenses, ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural eşlik etti.
Erzurum'u spor merkezi haline getirebilmek için bu tür faaliyetlerde bulunduklarını ifade eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Yılın 12 ayında düzenlenen gerek yerel gerekse ulusal alanlarda spor faaliyetleri ile kentimiz adeta bir spor merkezi haline geldi. Birbirinden farklı spor dalları ile yeni bir spor faaliyeti şehrimizde yapılıyor. Erzurum'un sporun merkezi haline gelmesi için, sözümüzü inşallah bu faaliyetlerle yerine getirmiş olacağız. Pazar günü saat 10.30 da başlayacak olan yarışma iki kategoride yapılacak. Birinci, ikinci ve üçüncüye para ödülü, madalya ve bir takım hediyeler takdim edeceğiz. Bizlerin amacı gençlerimizi ve halkımızı spora teşvik etmektir. Şu ana kadar ortalama 800 sporcu başvuru yaptı. Amacımız bizim bunu bin kişi'nin üzerine çıkarmak. Geleneksel hale getirmiş olduğumuz Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu artık her yıl düzenleyeceğiz. Ayrıca Nene Hatun'un vefatının 61'inci yılında böyle faaliyetten dolayı da anmak bizler için onur vericidir. Çünkü bu kişiler bizim için Milli kahramanlardır. Milli Mücadele savaş yıllarında en ön cephede yer alan bu hanım kadını tekrardan hatırlayacağız" dedi.
Etiketler : sekmen
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.