EKONOMİ Haber Girişi : 07 Ocak 2016 16:06

2. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE ALT YAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

2. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE ALT YAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Erzurum şehir merkezine sadece 5 Kilometre uzaklıkta bulunan II. Organize Sanayi Bölgesinin 50 hektarlık kısmında altyapı çalışmaları devam ediyor.
Erzurum şehir merkezine sadece 5 Kilometre uzaklıkta bulunan II. Organize Sanayi Bölgesinin 50 hektarlık kısmında altyapı çalışmaları devam ediyor. 166 hektar olarak planlanan 2. Etap için ise proje çalışmaları hız kesmeden sürüyor. 
II. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyet Başkanı olan Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak sık sık II. Organize Sanayi Bölgesi şantiyesinde incelemelerde bulunurken, çalışmaların iş programına uygun yürümesi için gerekli talimatları desteği veriyor. Müteşebbis heyetinde, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Yatırım İzleme Ve Koordinasyon Başkanlığı, Yakutiye Belediyesi ve Erzurum Ticaret Ve Sanayi Odasının bulunduğu II. Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışmalar müteşebbis üyeler arasında yapılan toplantılarla koordineli bir şekilde yürütülüyor. Müteşebbis üyeler sanayi bölgesinin gelişmesi için her türlü çabayı gösterdiklerini Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetinin Kasım 2015 te yaptığı toplantıda projede gelinen son durum değerlendirildi. Yapılan toplantıya Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı M. Levent Kepçeli, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı ve Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Saim Özakalın, II. OSB Müdürü Fırat Karakaya ile heyette temsil hakkı bulunan Erzurum Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, ETSO ve Yakutiye Belediyesi temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşma yapan Müteşebbis Heyet Başkanı Vali Dr. Ahmet Altıparmak, 31 Ekim 2016 tarihi itibariyle tamamlanması planlanan altyapı çalışmalarının aksamadan yürütülmesi için her türlü çabanın gösterildiğini belirtti.
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı ve 2. OSB Müteşebbis Heyeti Başkan Vekili Saim Özakalın, Erzurum II.Organize Sanayi Bölgesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
2012 yılına kadar istenilen gelişmenin sağlanamadığı II.Organize Sanayi Bölgesinde 2012 yılından itibaren yapılan özverili çalışmaların neticesinin ilki 2014 yılında 50 hektar alan için altyapı yapım ihalesinin yapılması ile alındığını ifade eden Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı ve 2. OSB Müteşebbis Heyeti Başkan Vekili Saim Özakalın, Mayıs 2016 tarihinde gerekli prosedürlerin tamamlanması ile birlikte tahsislere başlamayı hedeflediklerini söyledi.
Özakalın; "Erzurum şehir merkezine sadece 5 kilometre uzaklıkta bulunan II. Organize Sanayi Bölgesinin 50 hektarlık kısmında altyapı çalışmaları devam ediyor. 166 hektar olarak planlanan 2. Etap için ise proje çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Erzurum II.Organize Sanayi Bölgesi 50 hektarlık alanda devam eden altyapı çalışmalarında bu güne kadar yaklaşık 312 bin 394 metreküp yarma ve yan ariyet kazısı yapılırken, 70 bin 739 metreküp dolgu imalatı, 76 bin 509 metreküp zayıf zemin kazısı yapıldı. Yol altyapı inşaatı işlerinde altyapı çalışmaları kapsamında bulunan tüm yollarda toprak işleri tamamlanarak, terasman seviyesine getirildi ve diğer altyapı imalatlarının başlaması için 2016 yılına hazırlandı. Çalışmalar tüm bürokratik zorluklara ve mevsimsel engellere rağmen planlanan takvime uygun olarak devam ediyor. 2. Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapmayı planlayan tüm yatırımcıları bölgemizde yatırım yapmaya davet ediyoruz. Yatırımcılar, talebi belirlemek adına Eski valilik binasında bulunan 2.Organize Bölge Müdürlüğümüze dilekçe verebilirler. Mayıs 2016 da gerekli prosedürlerin tamamlanması ile birlikte tahsislere başlamayı hedefliyoruz. 1. etap olan 50 ha alan, altyapı yapım iş birim tarihi olan Ekim 2016 tarihinde yatırıma açılacak." diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.